Sarutobi Asuma

Asuma je veľmi silný jounin z Listovej dediny. Asuma neustále fajčí cigaretu a prestáva len ak sa stane niečo dôležité, ako napríklad smrť Tretieho Hokageho. Na začiatku sa stal učiteľom Nara Shikamarua, Akimichi Choujiho a Yamanaka Ino. So svojím tímom veľmi dobre vychádza a stará sa o nich. V akadémii zmaturoval, keď mal 6 rokov a chuuninom sa stal už vo dvanástich. Jeho otec je Tretí Hokage, ale nemajú spolu veľmi dobrý vzťah.

 

Kedysi Asuma patril k elitnej skupine “Dvanástich strážnych ninjov”, čo sú ninjovia ktorí sú určení k ochrane krajiny Ohňa a dôležitých osôb v Listovej dedine. Spolu s Asumom do tejto skupiny patril aj Chiriku, ktorý bol Asumov najlepší priateľ. Na týchto ninjov boli nepriateľmi vypísané veľké odmeny. Kedysi Asuma opustil Listovú dedinu, aby našiel vlastnú cestu, ale z nejakého dôvodu sa vrátil. Ale aj tak stále nosí “Oheň” šerpu jeho elitnej skupiny.

 

Keďže je Asuma syn tretieho Hokageho, tak je tiež strýkom Konohamarua. Okrem toho sa hovorí, že Asuma randí s “kolegyňou” Yuuhi Kurenai. Aj keď sa to snaží ututlať, vie o tom takmer každý, kto ho pozná, vrátane ostatných jouninov a jeho tímu. Je ich často vidieť, ako sa spolu prechádzajú a trávia spolu veľa času a vyzerá to, že sú šťastní, keď sú spolu. Postupom času sa však ukáže, že Asuma a Kurenai čakajú dieťa.

 

Typ Asumovej chakry je “vietor”, čo je veľmi vzácna a silná chakra. Pri boji používa aj špeciálne “boxery” s čepeľou na konci. Do týchto boxerov vloží svoju chakru, čím ich spraví ohromne silnými a dá sa s nimi preraziť cez skalu. Môže takto zraniť protivníka aj bez toho, aby sa ho dotkol. O jeho sile sme sa mohli presvedčiť napríklad keď za pár minút pobil asi 9 zvučných Chunninov bez jediného zranenia, alebo keď bojoval proti Kisameovi.

 

Ako už bolo spomenuté, Asuma sa veľmi dobre stará o svojich zverencov. Je schopný im kúpiť barbecue hocikedy, keď dokončia misiu. Keď sa už všetci z tímu 10 stali chuuninmi, daroval im náušnice, aby aj po tom, čo sa stanú kapitánmi vlastných tímov, nikdy nezabudli, že kedysi boli v tíme 10. Taktiež trávi Asuma dosť času so Shikamaruom, keď hrajú Shougi (japonský šach), aj keď Asuma nikdy nevyhral. Asuma povedal, že keby boli ninjovia z Listovej dediny kamene Shougi, tak kráľom, ktorého treba ochraňovať, by boli deti, ktoré vyrastú, aby niesli na ramenách Listovú dedinu.

 

Keď sa Akatsuki začalo pohybovať aj cez krajinu Ohňa, Tsunade poslala Asumu, Shikamarua, Kotetsu a Izumu. Objavili Kakuzu a Hidana z Akatsuki a zaútočili na nich. Postupne si však Akatsuki získali prevahu a Asuma podľahol Hidanovej kliatbe. Nakoniec prišiel ešte jeden tím, ktorý ich zachránil, bohužiaľ Asumovi sa už nedalo pomôcť a pomaly umieral. Ešte predtým povedal svojím zverencom posledné slová. Povedal Ino, že si želá, aby namiesto neho dala pozor na Choujiho a Shikamarua, aby nikdy neprehrala so Sakurou, či už v ninjutsu alebo v láske. Choujimu povedal, že je veľmi dobrý a silný ninja, a že sa môže stať silnejším, než ktokoľvek iný. Shikamaruovi povedal, že podľa neho má potenciál stať sa Hokageom.

 

Keď sa Kurenai dozvedela, že Asuma zomrel, tak ju to zlomilo. Aj Shikamaru bol po jeho smrti veľmi osamelý a Asuma mu chýbal. Shikamaru začal fajčiť jeho cigarety, keďže mal pocit, že keď ich fajčí, tak je Asuma stále pri ňom. Po Asumovom pohrebe, Shikamaru a jeho tím chceli nájsť Akatsuki a pomstiť Asumu, čo sa im aj podarilo. Shikamaru pri tom použil aj Asumove boxery, do ktorých vložil svoje tieňové techniky.

Základné informácie

  • Hodnosť: jounin
  • Vek: 30 (zomrel)
  • Učiteľ: Sarutobi
  • Tím: Ino-Shika-Cho (Ino, Shikamaru, Choji); 12 strážnych ninjov

About violetginstar

Čo by som sem o sebe mohla napísať? No mám 15 rokov a chodím do 9. triedy na ZŠ Jozefa Gregora Tajovského v Senci. Senec sa nachádza pri Bratislave a štát sa nazýva Slovenská republika. :D Ale čo vás po tom? Presnejšie vám aj tak nepoviem, pretože by ste ma vyhľadali. Číslo na stránku nedávam. Moje záujmy sú Supestaristi, čítanie kníh, písanie článkov, tak trocha aj fotenie, možno práca s počítačom, upravovanie fotiek, písanie príbehov. V poslednej dobe sa strašne o všetko zajímam. :D Frustruje ma, že nemám v živote veľa šťastia, no utešujem sa tým, že sú ľudia, ktorí sú na tom so šťastím horšie ako ja. :D Páči sa ti môj názor? Ak áno, Vitaj v klube! =P Moju stránku môžeš zdieľať aj na facebooku: http://www.facebook.com/home.php#!/home.php?sk=group_210936112263334 Pridajte sa. Keď nás bude veľa, mne to vadiť nebude.. ;) ;) rada čítam komentáre, no stránka sa musí rozbehnúť.. a ja nie som populárna.. ;) nemyslím si to ;)

Pridaj komentár